Føde- og drikkevareindustrien

Alle grene af føde- og drikkevareindustrien har brug for hygiejnisk og ukontamineret vand i produktionsprocessen.

 

Vandkvaliteten skal være så høj, at vandet ikke:    

  • Indeholder aroma- eller smagshæmmende substanser

  • Forårsager uklarheder

  • Forstyrrer produktionsprocessen

  • Efterlader korrosion eller belægninger i systemkomponenter eller flasker/emballage

 

  



Bryggerier

Øllets smag, udseende, holdbarhed m.m. afhænger af de enkelte ingredienser i det anvendte bryggerivand. Vandbehandling er som oftest uundgåeligt på grund af de tekniske forskrifter og lovmæssige krav. Vi har en lang række vandbehandlingsteknikker alt efter råvandskvaliteten, tekniske og lovmæssige krav.

 

Saft- og juiceproduktion

Fortyndingsvand til saft- og juiceproduktion skal være demineraliseret for at undgå sekundær reaktion med koncentratet, som kan resultere i uklarheder og smagshæmmende substanser.

 

Sodavandsproduktion

Behandling af påfyldningsvand er påkrævet i sodavandsproduktion for at opnå lang holdbarhed og klarhed i væsken. Ofte har licensgiveren klare krav til vandkvaliteten. BWT tilbyder tilpassede løsninger, både som procesvand, til flaskevask og flaskepåfyldning. 

 

Kildevandstapperi

Tapning af kildevand på flasker er underlagt regulativer og skal holdes så naturligt som muligt. Mulighederne for vandbehandling er begrænsede. Eventuel behandling involverer fjernelse af jern og mangan i vandet. Nogle gange kan hydrogensulfid også udgøre et problem. BWT har et bredt sortiment af beviste og delvist patenterede processer til at reducere mængden af uønskede substanser i vandet. Derudover har vi løsninger til flaskevaskeri og skyllevand samt naturligvis til dampproduktion. 

 

BWT leverer følgende teknologier til føde- og drikkevareindustrien:

  • Membranteknologi  

  • Ionbytning

  • Ozonteknologi 

  • UV-desinfektion 

  • Filtrering

  • MDA processer

  • Elektrodeionisering (EDI)

  • Doseringsudstyr

  • Mekaniske filtreringsteknikker