Lonza Copenhagen i Vallensbæk

Renere vand med markant mindre vandspild

10.1.2017 12:00  

Lonza Copenhagen i Vallensbæk er en globalt førende producent af agarose, der blandt andet benyttes til protein separation inden for medicinal-industrien. Helt rent vand er et centralt element i produktionen af agarose, og i forbindelse med udskiftning af et ældre omvendt osmoseanlæg valgte Lonza et ionbytteranlæg fra BWT.


I branchen er produktet ”Litex Agarose” et globalt anerkendt og absolut førende kvalitetsprodukt, der er opfundet og udviklet i Danmark. Agarose produceres ved videreraffinering af agar, som er et hydrokolloid ekstraheret fra tang. I dag hedder virksomheden bag produktet og produktionen Lonza Copenhagen, der har kontor og produktion i Vallensbæk.

- Vi havde et ældre vandbehandlingsanlæg, som skulle udskiftes til et nyt og mere effektivt anlæg. Vi valgte et BWT DemiPro, der er baseret på ionbytter-teknologien. Anlægget har givet os markant renere vand og mindre vandspild siger produktionschef Jens Christian Hansen fra Lonza. Han fortsætter:

- Med det gamle anlæg havde vandet en ledningsevne på ca. 12 μS/cm (mikrosiemens), men med det nye anlæg er vi nede på under 1 μS/cm. Det renere vand gør det lettere for os at styre produktionsprocessen. Visse salte og mineraler i vandet kan påvirke vores produktion negativt, men det undgår vi helt nu.Tryghed i beslutningsprocessen

I forbindelse med indkøbsprocessen havde Lonza mulighed for at prøve det nye anlæg, inden de skulle beslutte sig. Det kunne lade sig gøre fordi BWT har et mobilanlæg, man kan leje.

- Det var en helt unik mulighed, at vi kunne prøve anlægget i fuld produktion, for vi vidste ikke præcist, hvordan det meget rene vand ville påvirke produktet og produktionen. Så det var en mulighed, der giver stor tryghed i beslutningsprocessen, siger Jens Christian Hansen.

Sparer 4.000.000 liter vand!
Lonza Danmark skal bruge 60 m3 behandlet vand i døgnet til selve produktionen. Med det vandspild, der var ved filtrering i det gamle anlæg, gav det et vandforbrug på ca. 85 m3 om dagen. Med det nye anlæg er vandspildet reduceret fra ca. 30% til under 10%.

- Vi sparer ca. 20 m3 vand i døgnet, når vi producerer. En kubikmeter vand koster omkring 60 kroner i alt, så vi sparer mange penge hvert år med det nye anlæg, fremhæver Jens Christian Hansen. Anlægget bruger dog nogle kemikalier til rensning af ionbytterne, slutter han.

- Vores DemiPro-anlæg giver kunderne en meget gunstigt tilbagebetalingstid, og da vi kan tilbyde kunderne at teste løsningen i ’real life’ med vores mobilanlæg, og desuden tilbyder serviceaftaler, hvor vi påtager os ansvaret for vedligehold af anlægget, har vi fået ryddet alle de bekymringer, som potentielle kunder kan have med et nyt produkt, afslutter Tonni Bechmann Angelsø, der er salgschef for industriområdet hos BWT.

Mobile løsninger 

Vi har mobile anlæg på trailere, der i løbet af få timer kan levere den efterspurgte vandkvalitet.


Læs mere om udlejningsanlæg herLøsninger til industrien

Læs mere om løsninger til industrien