BWT passer på alle springvand og offentlige drikkevandsposte i Københavns kommune

19.2.2014 12:00   Greve

BWT, tidligere HOH Water Technology A/S, har indgået en aftale med Københavns Kommune om drift og vedligeholdelse af alle springvand og vandposte i kommunen. Dette omfatter 33 springvand, herunder monumenter som Gefionspringvandet og 60 offentlige vandposte fordelt over hele byen.
For at vi kan nyde springvandene og vandpostene skal vandet være rent og klart. Derudover skal alle de mekaniske og elektriske dele fungere uden problemer. Fremover passer BWT på springvandene og vandpostene året rundt.

 

Sundt og miljøvenligt vand i de offentlige drikkevandposte
I København findes der adskillelige vandposte til fri afbenyttelse for alle Københavnere og byens gæster. De er placeret i parker, langs løberuter, på legepladser og ved monumenter. På kortet ses placering af de enkelte vandposte Offentlige vandposte i København. Postene holder København ren med 900 gange mindre CO2 udslip pr. liter vand i forhold til flaskevand1.
Vandpostene forsynes med rent drikkevand, men selve vandpostene skal vedligeholdes og kontrolleres for at sikre høj hygiejne og sundt, bakteriefrit drikkevand.

 

Springvandet ved Tycho Brahe Planetarium er under renovation
Dagen efter kontrakten var underskrevet begyndte arbejdet allerede med springvandet ved Tycho Brahe Planetarium, som er taget op for at blive klargjort til foråret. Dykkere monterede luftpuder under springvandet der løftede anlægget op til overfladen for derefter at hive det i land (se fotoserie). Springvandet består af tre anlæg på hver sit betonelement med en vægt på 3,5 tons stk. Springvandsanlægget skal gennemgå en større renovering inden det sættes i drift igen til foråret.
Springvandet fra 1994 er tegnet af arkitekten Knud Munk - og symboliserer solen, månen og jordens omdrejninger. Han står også bag selve Planetariet fra 19892.

 

Faglig kompetence og erfaring gjorde forskellen
Dygtigt personale med stærke faglige kompetencer, samt mange års erfaring med drift og vedligehold af vandtekniske anlæg, gjorde forskellen. Siden 1975 har BWT, tidligere HOH Water Technology A/S, arbejdet med service og vedligehold af miljørigtige vandtekniske løsninger.

 

Kilder:
1)HOFOR
2)Arkitekturbilleder